gyproc werken

Tegenwoordig wordt voor de niet-dragende binnenwanden in de woning- en appartementsbouw meer en meer geopteerd voor Gyproc-systeemwanden. Waarom? Een woning waarvan de ruimte-indeling gemakkelijk kan aangepast worden aan de veranderende gezinsbehoeftes (bijvoorbeeld meer of minder kinderen in huis) of aan de behoeftes van latere kopers wanneer je de woning verder verkoopt, heeft een belangrijke meerwaarde.
Binnen een zeer korte tijd, zonder al te veel breekwerk, zonder al te veel stof, vuil en lawaai in huis en bovendien gekoppeld aan een gunstig prijskaartje, kan het ruimtegebruik van de woning volledig aangepast worden. Daarvan profiteert zowel de eigenaar als de eventuele koper! Ook sleutel-op-de-deurbedrijven en projectontwikkelaars kunnen hierdoor een meerwaarde aan hun klanten aanbieden.


voordelen

De lichte Gyproc-wanden betekenen vaak een kostenbesparing op vlak van funderingen en draagvloeren.

Het is een droge en snelle bouwmethode. Er moet geen rekening gehouden worden met lange droogtijden – alles kan onmiddellijk afgewerkt worden.

De mogelijkheden qua opbouw met verschillende types platen, plaatdiktes of zelfs de stalen structuur zijn enorm uitgebreid. Zo is het best mogelijk om de Gyproc-wand zo sterk te maken dat er bijvoorbeeld ook zware keukenkasten aan kunnen opgehangen worden.

Leidingen en ook nieuwe domotica-toepassingen worden met gemak in de wanden geïntegreerd.

Uitstekende geluidsisolatie. Gyproc-systeemwanden scoren op dat vlak veruit beter dan traditionele gemetste wanden. Ook dat is een meerwaarde!

Keuzevrijheid. Bij de bouw van de woning of het appartement kan tot vrij laat in het traject beslist worden over de positie van deze binnenwanden.